Skip navigation. Till innehållet..
Tornfalken Text - Internetmarknadsföring, webbtexter, design och tillgänglighet för alla sedan 1995.
Seppo Salmivuori

Om mig

Skribent, musiker och jägare

Inbiten frilansare med nätverk

Ensam är stark, heter det. Det är inte alltid så. Man kan ínte kunna allt fast man försöker låtsas det ibland. Som frilansare behöver man ett nätverk av andra som kan rycka in då den egna kompetensen saknas. Därför har jag kontakter med systemutvecklare, sökoptimerare, domänjurister, tekniker och andra som kan hjälpa till med allt det som jag helst vill slippa göra själv.

Det har blivit både kulturartiklar, reklamtexter och webbcopy med åren. Jag har arbetat med internetmarknadsföring och webbtexter sedan mitten på 90-talet. Några år var jag webbmaster på ett CRM-företag, se bakgrund. Mina funderingar om nätet och hur den kan användas för seriös marknadsföring skriver jag om i mitt nyhetsbrev Nya tankar.

Jägare och amatörornitolog

Jag tillhör den exklusiva skaran som tycker att hösten är den bästa årstiden och att ett skogsbryn i novemberdis kan var det vackraste man kan se. Att sitta på pass och lyssna till gransus och spillkråkans klagan är ett bra sätt att använda dagen. Tornfalken kombinerar överblick och koncentration och är Sveriges vackraste fågel, därav namnet.

Blues

Efter att i trettio år ha fuskat som kompgitarrist i olika bluesband har jag äntligen bestämt mig för att lära mig spela på riktigt. Så nu är det skalor och udda rytmer som gäller. Jag har upptäckt att det faktiskt finns ett system i det hela. Det tilltalar matematikern i mig. Vi får se vad det leder till. Spelar för närvarande gitarr i bluesbandet Linda Lu

Här nedan har jag lagt ett urval av artiklar och annat.

Artiklar av mig

Essä om "den smarta massan". Artikel om "The Wisdom of Ceowds" av James Surowiecki i Dagens Nyheter Essä den 23 september 2006.

Artikelserie om CRM på den norska webbplatsen E-strategi, www.estrategi.no

Artikel om reklambyråerna och internet i Resumé, maj 2004. Se även Nya tankar nr 8.

Intervjuer med mig

CRM. Dagens Næringsliv i Norge hade för en tid sedan en i en specialbilaga om CRM. CRM. Branschtidningen Grafiskt Forum har i nummer 1-2/04 en intervju med mig om CRM. Grafiskt Forum ingår i graphicnet.se.

E-postmarknadsföring. Stroede Customer Dialogue har i sin kundtidning, Dialogen nr 3/2003, en intervju med mig om e-postmarknadsföring.

Kontakt

Tveka inte att ta kontakt om du undrar över något. Enklast gör du detta via e-post:

För att minska mängden skräppost använder jag det här formuläret istället för en e-postlänk. Jag ber om överseende med det extra besvär det kan medföra.

Du kan också ringa: 070 658 90 68

Eller skriva till: Tornfalken Text, Stavstigen 17, 41702 Göteborg